Brambory s hráškem po indicku
Suroviny
100g zeleného hrášku, 3dl vody, 1,5dl oleje, 1 lžička rozetřeného česneku, 1 lžička nadrobno nasekaného zázvoru, 1 lžička mletého chilli, 1 lžička soli, 1/2 lžičky kurkumy, 3 středně velké cibule, 2 nasekané zelené chilli papričky,3 středně velké brambory, lístky koriandru a nasekaná červená chilli paprička na ozdobení
Postup
V pánvi na oleji osmahneme cibuli. Česnek, zázvor, mleté chilli, kurkumu, sůl a čerstvé zelené chilli papričky smícháme a přidáme do pánve k cibuli. Zajileme 1,5 dl vody, zakryjeme pokličkou a dusíme. Brambory nakrájíme na plátky, přidáme do pánve a 5 minut dusíme. Dále přidáme hrášek a zbytek vody, přikryjeme pokličkou a 7-10 minut dusíme. Podáváme zdobené čerstvými lístky koriandru.
Autor
Jindřiška