Italské grilované kuře
Suroviny
8 kuřecích stehen, 90g čerstvě nastrouhaného parmezánu, 60g piniových semínek, 4dl rajčatového protlaku, 1,25dl zelené nebo červené omáčky pesto, 12 krajíců francouzského chleba, olivový olej, listy salátu na zdobení
Postup
Rozložte porce kuřete v jedné vrstvě ve větší zapékací míse a potřete je lehce olivovým olejem. 15 minut je nechte v předehřátém grilu a občas je otočte, aby se opekly do zlatova. Píchněte do kuřete grilovací jehlou pokud nevyteče růžová šťáva, ale bezbarvá, je maso propečené. Odlijte nadbytečný tuk. V menší pánvi prohřejte protlak a polovinu omáčky pesto a kuřecí maso touto směsí přelijte. Grilujte maso ještě pár minut, aby se na něm omáčka zapekla. Mezitím namažte zbývajícím pestem krajíce chleba. Namazané chleby vložte do grilu nad kuřecí maso a zasypte je parmezánem. Sýr posypte piniovými semínky. Grilujte ještě 2-3 minuty, dokud nezačnou chleby hnědnout a pesto na nich bublat. Podávejte s listy salátu.
Autor
Jindřiška