Gurmánské tagliatelly
Suroviny
500g fenyklu, 300g ústřic, 250g zelených nudlí Tagliatelle, 100g kysané smetany, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíci zahušťovače omáček, 1 rajče, 1/2 kostky zeleninového bujónu, mletý pepř, sůl
Postup
Fenykl zbavíme listů. Hlízu omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ústřice očistíme pilníčkem, silně zašpiněné houby omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a houby s fenyklem na něm osmahneme. Zalijeme 1/4l vody a přivedeme do varu. Ve vodě rozpustíme vývarovou kostku a necháme 10 minut vařit. Zatím uvaříme nudle v dostatečně osolené vodě s olejem. Zeleninovou omáčku zjemníme kysanou smetanou okořeníme pepřem a zahustíme. Omyjeme rajče, rozčtvrtíme ho, zbavíme stopky a jádřince. Pak ho nakrájíme na kostičky. Slité okapané nudle rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané kostičkami rajčete.
Autor
Jindřiška