Italský bramborový salát
Suroviny
450g malých brambor, 8 rajčat sušených na slunci, 4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř
Postup
Brambory operte a očistěte a dejte je do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a vařte 8-12 minut, nebo až začnou měknout. (Doba varu závisí na velikosti brambor). Ostrým nožem nakrájejte sušená rajčata na tenké plátky. K přípravě zálivky smíchejte v misce jogurt a majonézu a podle chuti mírně osolte a opepřete. Promíchejte se sušenými rajčaty a nasekanou petrželkou. Brambory vyjměte děrovanou naběračkou, důkladně je osušte a dejte je stranou vychladnout. Používáte-li větší brambory, nakrájejte je na 5 cm velké špalíky. Brambory přelijte zálivkou a důkladně promíchejte. Bramborový salát dejte vychladnout na 20 minut do lednice a pak podávejte jako předkrm nebo přílohu.
Autor
Jindřiška