Japonské knedlíčky Goyza
Suroviny
300g mletého vepřového masa, 250ml nastrouhaného čínského zelí, 2 nasekané zelené šalotky, 1 vejce, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky chili oleje, 40 Goyza (přpadně Gow gee) těstovinových kulatých placiček, 2 lžíce oleje, 250ml vody,
Postup
Smícháme maso, zelí, šalotku, vejce, sójovou omáčku, chilli olej a promícháme. Placičky plníme jednou lžičkou masové náplně. Okraje potřeme prstem namočeným ve vodě. Přehneme v půli a stiskneme okraje. Lžíci oleje rozehřejeme v hlubší pánvi s poklicí. Placičky smažíme při střední teplotě 2 minuty. Přilijeme vodu, přikryjeme a dusíme 3 minuty. Odkryjeme a pokračujeme ve smažení, až jsou placičky dole křupavé a maso je propečené. Podávat se sójovou omáčkou, smíchanou s wasabi.
Autor
Jindřiška