Jehněčí po římsku
Suroviny
600g jehněčího masa (plec nebo kýta), 50g vypeckovaných a přepůlených černých oliv, 1,5dl červeného vína, 1,5 dl jehněčího nebo zeleninového vývaru, 6 konzervovaných ančoviček, 4 stroužky česneku, 3 snítky tymiánu, 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky, lžíce oleje, lžíce másla, lžička cukru
Postup
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte na nudličky pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek, tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte olivy a podávejte ozdobené petrželkou.
Autor
Jindřiška