Mušle pečené po italsku
Suroviny
1,5kg čerstvých mušlí v lasturách, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 šalotky nasekané nadrobno, 1 svazeček čerstvé petrželky nakrájené nadrobno, 3 lžíce strouhanky, 100g másla, šťáva z 1 citronu, sůl, mletý černý pepř, snítky petrželky na ozdobu
Postup
Mušle dobře propláchneme a necháme vařit asi 8 minut v dostatečném množství vody. Důležité je, aby se mušle otevřely. Neotevřené mušle vyhodíme. Po jejich uvaření oddělíme od sebe lastury a lastury s mušlemi poklademe na lehce vymaštěný plech. Dále rozmixujeme šalotku, česnek, petržel a strouhanku a z této směsi umícháme kompaktní hmotu, do které přidáme sůl a pepř dle chuti. Touto směsí pak poklademe každou mušli a pokapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené mušle zapečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia zhruba 8 minut.
Autor
Jindřiška