Kapr po vodňansku
Suroviny
4 porce kapra po 150g, 150g čerstvých nebo sterilovaných žampiónů, 150g šunky, 1 větší rajče, 2 lžíce sterilované kapie, 1/2 cibule, citrón, na ozdobu nasekaná petrželová nať nebo pažitka
Postup
Porce kapra osolíme a opečeme na oleji, nejlépe v pekáčku. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a na proužky nakrájenou papriku a rajče. Vmícháme na nudličky nakrájenou šunku a krátce v troubě zapečeme. Žampióny, rajčata a papriku také můžeme podusit ve výpeku po opečených porcích kapra. Cibuli nakrájenou na malé kostičky můžeme podusit s ostatním, nebo jí v obou případech posypat zeleninu na talíři. Zelenina na talíři může být i syrová. Při podávání zdobíme plátkem citrónu.
Autor
Jindřiška