Kapr po novohradsku
Suroviny
4 porce z očištěného a vykuchaného kapra, 4 stroužky česneku, mletá sladká paprika, sůl, hladká mouka, olej
Postup
Porce kapra opláchneme pod tekoucí vlažnou vodou. Do hlubokého talíře dáme 1/2 až 3/4 hrníčku hladké mouky, do ní vsypeme papriku a promísíme. Výsledná směs by měla být příjemně zbarvená po paprice. Porce kapra potřeme utřeným česnekem se solí a obalíme ve směsi mouky s paprikou a rukou vždy dost přimáčkneme. Pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách. Tuk s výpeky zalijeme 2 až 3 lžícemi horké vody, zastříkneme worcesterem, zjemníme 1/2 lžičky másla, za stálého míchání necháme rozpustit a přeléváme porce kapra na talíři.
Autor
Jindřiška