Kapr na červeném víně
Suroviny
800g kapra bez kůže, 60g másla, 40g cibule, stroužek česneku, 2-3dl červeného vína, 20g hladké mouky, 20g másla na jíšku, 4 kuličky pepře, nasekaná petrželová nať, 60g nakládaných cibulek.
Postup
Očištěného, opláchnutého a osušeného kapra nakrájíme na porce a z obou stran na rozehřátém másle krátce opečeme. Dáme mimo a ve zbytku po pečení zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a koření. Za stálého míchání minutku opražíme, přidáme porce opečeného kapra, zalíváme postupně vínem a udusíme doměkka. Hotové porce vyndáme do tepla, šťávu zahustíme řidší jíškou, vyrobenou z másla a mouky, rozvaříme ji a přecedíme na kapra. Do hotového jídla přidáme nakrájenou nakládanou cibulku a ještě chvíli podusíme.
Autor
Jindřiška