Kapr na pivě
Suroviny
4 porce kapra, mletý pepř, 1/4l světlého piva, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 malé cibulky, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka drceného kmínu, 1,5 lžičky mleté sladké papriky, čerstvé žampióny
Postup
Opláchnuté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu do ledničky. V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kmínem a paprikou. Přidáme nrst na plátky nakrájených čerstvých žampiónů. Dusíme pod pokličkou doměkka zhruba 25 minut. Při dušení podléváme kapra podle potřeby horkou vodou.
Autor
Jindřiška