Kapr na smetaně
Suroviny
1,5kg kapra, sůl, 80g másla, 50g cibule, 5 zrnek pepře, 1 bobkový list, 50g másla, 2 sardele, 1/2l kysané smetany, žloutek, 30g strouhanky
Postup
Vyčištěného, opraného a na porce nakrájeného kapra osolíme. Na pekáči na rozpuštěném másle usmažíme na plátky nakrájenou cibuli, na ni položíme rybu, na povrchu ji potřeme sardelovým máslem, obložíme bobkovým listem a zrnky pepře a dáme do trouby asi na 10-15 minut péci. Pak kapra obrátíme, opět potřeme sardelovým máslem, polijeme kysanou smetanou, na povrchu jej posypeme strouhankou a ještě asi 10 minut pečeme. Pak jej upravíme na mísu. Do omáčky přidáme ještě trochu smetany, ve které jsme rozmíchali žloutek a procedíme ji na kapra.
Autor
Jindřiška