Kapr po cikánsku
Suroviny
6 porcí kapra, sůl, pepř, hladká mouka, olej na pečení, 100g cibule, 3 očištěné zelené papriky, 120g žampionů, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového kečupu, 100ml suchého červeného vína, petrželka a plátky citronu na ozdobu
Postup
Připravené porce osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáči na rozehřátém oleji upečeme v troubě do zlatova. Mezi tím v kastrolku na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky pokrájené papriky a vše podusíme. Pak přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno. Je-li třeba přisolíme a společně vše podusíme. Upečeného kapra položíme na nahřátou mísu, přelejeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem. Podáváme jako samostatný teplý pokrms s vařeným bramborem, nebo jako studený pokrm s chlebem, nebo křupavým pečivem.
Autor
Jindřiška