Kapr s žampióny
Suroviny
1 celý velká kapr, 1 lžíce sádla, sůl, kmín
nádivka: 2 porce kapra, 2 stroužky česneku, 300g žampionů, 2 žloutky, 1 cibule, 100g slaniny, sůl, pepř, mletý kmín, hrst strouhanky
Postup
Na nádivku zbavíme kostí porce kapra a pomeleme je se žampiony a slaninou. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, žloutky, koření a směs zahustíme trochou strouhanky. Očištěného celého kapra vykucháme přes hřbet (není nutné, ale nádivka při pečení nemá kudy vytéct), osolíme a pokmínujeme, naplníme nádivkou, postavíme na břicho do pekáče na špejle (aby se nepřipekl), a pečeme za stálého podlévání asi 3/4 hodiny. Zbytek nádivky péct zvlášť jako sekanou.
Autor
Jindřiška