Treska po italsku
Suroviny
50g celozrnné strouhanky, 2 lžíce másla, 25g nasekaných vlašských ořechů, 3 lžíce oleje z vlašských ořechů, 4 plátky tresky, 2 snítky rozmarýnu bez stonků, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 rozetřený stroužek česneku, 1 malá pokrájená červená chilli paprička, nakrájená kůra a šťáva ze 2 citronů, salátové listy jako příloha
Postup
Ve velké pánvi rozehřejte za častého míchání máslo. Sejměte pánev z ohně a dejte do ní strouhanku, ořechy, kůru a šťávu z 1 citronu, polovinu rozmarýnu a polovinu petrželky. Plátky ryby ve směsi obalte a narovnejte je do zapékací mísy. Zapékejte je 25-30 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C. Smíchejte v misce česnek, zbývající citronovou kůru a šťávu, rozmarýn, petrželku a chilli. Přidejte ořechový olej a vše dobře promíchejte. Hotové plátky touto směsí pokryjte. Přendejte na talíře a okamžitě podávejte.
Autor
Jindřiška