Jahody v čokoládě s domácí zmrzlinou
Suroviny
200g čokolády na vaření,18 velkých jahod
Zmrzlina: 300 ml mléka ,250g jahod, 150g cukru
Postup
Jahody omyjte, odřízněte jim špičky a 12 kusů napíchejte na párátka. Čokoládu rozlámejte na kousky, dejte do misky a zahřívejte ve vodní lázni na velmi mírném ohni za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky. Až bude tekutá a sametově hladká (teplota by se měla pohybovat okolo 50 °C), vyjměte ji z vodní lázně. Postupně namáčejte jahody do čokolády tak, abyste čokoládu nanesli jen na polovinu každé jahody. Rozložte je do kruhu na servírovací talíř. Zbývající jahody rozpulte, z vnější strany je namočte do čokolády a rozložte je na jahody naaranžované do kruhu. Potom připravte zmrzlinu: jahody rozmixujte s cukrem, potom přidejte mléko a rozmixovanou směs nalijte do zmrzlinového strojku a vyrobte zmrzlinu. Hotovou zmrzlinu podávejte obloženou jahodami v čokoládě.
Autor
Jindřiška