Kořeněné mandlové sušenky
Suroviny
150g másla, 125g přírodního (hnědého) cukru, 1 lžička soli, 10g perníkového prášku, 200g výběrové hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, lžíce mléka, 50g drcených mandlí
Postup
Smíchejte máslo, cukr a sůl. Přidejte lžíci mléka a vše dobře promíchejte. Mouku promiste s práškem do pečiva a perníkovým práškem. Obě směsi spolu poté důkladně promíchejte. Vzniklé těsto nechejte minimálně hodinu stát (doporučuje se jeden celý den). Poté těsto rozválejte do tloušťky 1 cm a ostrým nožem či formičkou tvarujte sušenky podle vlastní fantazie. Na vymaštěný plech rozložte sušenky a posypte je drcenými mandlemi. Pečte na 210st.C cca 20 minut.
Autor
Jindřiška