Bramborové ragů s hráškem
Suroviny
750g brambor, 1 svazek polévkové zeleniny, 300g mraženého zeleného hrášku, 2 velké cibule, 1 svazek pažitky, 1l mléka, 1l vývaru, 40g másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl a pepř
Postup
Brambory oškrábeme, opláchneme, nakrájíme podélně na čtvrtky a uvaříme je. Polévkovou zeleninu pečlivě očistíme, nakrájíme a opět uvaříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek rozmrazíme. Pažitku opláchneme, několik stébel si ponecháme na ozdobu, zbytek nasekáme. V hrnci rozehřejeme tuk, osmahneme cibuli, poprášíme moukou a zapražíme. Za stálého míchání pomalu přiléváme mléko a vývar. Nakonec přidáme brambory, zeleninu, hrášek a nasekanou pažitku, ohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme pažitkou.
Autor
Jindřiška