Bulharské brambory s mletým masem
Suroviny
300g mletého hovězího masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, 1/2 lžičky majoránky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 2 lžičky sladké papriky, 2 pórky, 800g vařených oloupaných brambor, 600 g rajčat, 250g strouhaného sýra, 3 lžíce sojové omáčky
Postup
Cibuli a česnek nasekáme a podusíme na oleji. Přidáme mleté maso a opečeme. Vmícháme hořčici, rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou omáčku a bylinky. Pórek nakrájený na kolečka podusíme v malém množství vody a necháme okapat. Brambory a rajčata nakrájíme na plátky. Dno zapékací formy vyložíme plátky brambor, posypeme solí, pepřem a trochou sýra, poklademe polovinou pórku, mletého masa a rajčat, která posypeme sladkou paprikou. Zakryjeme bramborami, okořeníme, poté přidáme zbývající zeleninu a maso. Nakonec poklademe vrstvou brambor, posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě asi 40 minut.
Autor
Jindřiška