Bylinková sekaná
Suroviny
1 včerejší houska, 1 svazek petržele, 1 cibule, 500g mletého masa, 1 vejce, 1-2 lžičky hořčice, sůl, pepř, 150g goudy, 400g brambor, 400g mrkve, 1 pórek, 200ml smetany
Postup
Housku namočíme do vody. Petrželku nasekáme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na ksotičky. Vymačkáme housky, smícháme ji s masem, přidáme cibuli, petrželku a vejce. Ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme šišku a položíme ji do pekáče. Podélně ji několikrát nařízneme. Sýr nakrájíme na dlouhé proužky a vložíme je do zářezu v sekané. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory. Mrkev s pórkem nakrájíme nak olečka, zeleninu přidáme k masu. Smetanu ochutíme solí s pepřem, přelijeme jí zeleninu a dáme do toruby. Pečeme asi 60 minut.
Autor
Jindřiška