Makrely v česnekovém krému
Suroviny
4 filety z makrely, 1 lilek, červený česnek, 24 malých rajčat, 1/2 lžíce piniových oříšků, kapary, hladká mouka, bobkový list, ocet, olej, sůl
Krém: 1 palička červeného česneku, 1 lžíce piniových oříšků, citron, mléko, olivový olej
Postup
Rozřízněte rybí filety na polovinu, omyjte je, obalte v mouce a osmažte na troše oleje s několika stroužky česneku, bobkovým listem a solí. Ve stejném oleji osmažte i slupku z lilku nakrájenou na proužky a obalenou v mouce. Oloupaný lilek nakrájejte na 8 plátků, které krátce opečte na pánvi s malým množstvím oleje, 5 stroužky česneku, rajčaty rozkrojenými na půlky, 1/2 polévkové lžíce piniových oříšků, hrstkou kaparů, solí a kapkou octa.
Krém: Oloupejte 1 hlavičku česneku a stroužky 3–4krát krátce povařte v osolené vodě, pak je vařte ještě v mléce, dokud nebudou docela měkké. Se lžící piniových oříšků, olejem, citronovou šťávou a solí vymíchejte z česneku krém. Potřete rybí filety česnekovým krémem a okamžitě je s opečenými plátky lilku, voňavou šťávou a opečenou slupkou podávejte.
Autor
Jindřiška