Lososoví pstruzi nadívaní zeleninou
Suroviny
2 lososoví pstruzi o váze 1 kg, 400g vyloupaných krevet, 1 cuketa, 1 malá mrkev, 1/2 pórku, suché bílé víno, olivový olej, sůl
Postup
Očistěte zeleninu (dužinu z cuket dejte stranou a použijte pouze zelenou část slupky) a nakrájejte ji na malé kostičky cca 2 mm široké (tzv. brunoise), ty potom orestujte na malém množství oleje. Pstruhy vykuchejte, úplně je rozevřete, naplňte je kostičkami cukety, potom je upravte do původního tvaru, přendejte je do pekáče na rybu, který jste předem vyložili pečicím papírem. Ryby bohatě polijte olivovým olejem, osolte a opečte je dozlatova. Obraťte je na druhou stranu, podlijte sklenicí vína a sběračkou vody. Přidejte k nim krevety, přikryjte poklicí a na mírném ohni poduste cca 20 minut. Vydušenou šťávu přelijte na pánvičku a na středním ohni ji zredukujte. Hotové pstruhy podávejte spolu s krevetami, přelité šťávou.
Autor
Jindřiška