Jeseter s čerstvými chmelovými výhonky
Suroviny
1 očištěný filet z jesetera o váze 1,5 kg, 400g chřestu (10 ks), 200g očištěných a spařených chmelových výhonků bruscandoli, 1/2 stroužku česneku, olivový olej, sůl, celý bílý pepř
Postup
Rybu vložte do velké zapékací nádoby, přelijte ji olejem, osolte, opepřete a pečte cca 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Pečenou rybu přendejte na servírovací talíř a uložte do tepla. Výhonky chmelu nadrobno nakrájejte, nasypte je do vypečené šťávy z jesetera a v zapékací nádobě je dejte na 5 minut do trouby, aby získaly chuť. Potom je velmi rychle rozmixujte na omáčku hrubé konzistence. Očistěte chřest, nakrájejte ho celý na kolečka a poduste na oleji a najemno nasekaném česneku. Pečeného jesetera podávejte s chřestem a omáčkou z chmelových výhonků.
Autor
Jindřiška