Fettuccine s hráškem
Suroviny
300g těstovin fettuccine, 250g vyloupaného hrášku, 200ml smetany, 40g másla, 2 limetky, sůl, pepř
Postup
Dejte vařit vodu na těstoviny a několik minut v ní povařte hrášek. Vyjměte ho z vody děrovanou naběračkou a dejte stranou. Limetky důkladně umyjte a kůru nastrouhejte. V kastrůlku zpěňte máslo, přidejte hrášek, pár minut ho prohřejte, osolte, opepřete a přidejte nastrouhanou limetkovou kůru, nevařte ale příliš dlouho, protože kůra by zhořkla. Vše spojte smetanou a povařte 2 minuty, aby omáčka zhoustla. Ve vodě, v níž jste povařili hrášek, mezitím uvařte fettuccine al dente, sceďte je, přendejte na pánev, prohřejte s omáčkou a ihned podávejte na nahřátém talíři.
Autor
Jindřiška