Kuře načerveno
Suroviny
1 kuře, olej, grilovací koření, 2 lžíce octa, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžičky krupicového cukru, sůl
Postup
Kuře s kůží rozdělíme na menší porce. Nejprve oddělíme stehna a křídla a rozdělíme je v kloubech; pak oddělíme prsa od hřbetu a sekáčkem nebo nožem je napříč rozdělíme na několik menších kousků. Naporcované kuře potřeme směsí, kterou jsme připravili smícháním 1 lžíce oleje a 1 lžičky grilovacího koření. Necháme 15 minut odležet. Do většího kastrolu nalijeme olej (asi 5 lžic) a do horkého oleje vložíme kuře. Smažíme na prudkém ohni několik minut a kousky kuřete stále mícháme a obracíme. Vodu, kterou maso pustí necháme vysmahnout. V okamžiku, když zůstane v kastrolu jen syčící omastek, přilijeme 2 lžíce octa a opět ho necháme vysmažit. Podlijeme vodou, jen tolik, aby bylo maso ponořené a přibližně 10 minut vaříme maso na prudkém ohni. Potom přidáme 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžičku grilovacího koření, 3 lžičky krupicového cukru a 1/2 lžičky soli, oheň ztlumíme a kastrol přikryjeme pokličkou. Dusíme ještě asi 10 minut, než kuře změkne a zčervená.
Autor
Jindřiška