Ju-Mi Tang, čínská drůbeží polévka s kukuřicí
Suroviny
2-3 klásky mladé kukuřice nebo 100g kukuřičných zrn (klásků) z konzervy nebo zmrazených, 150g drobně nakrájeného drůbežího masa, 1 cibule nebo 2 jarní cibulky nakrájené na kolečka, 50g šunky posekané nadrobno, 1l vývaru z kuřete, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžíce sherry nebo rýžové víno, 1 lžička nastrouhaného kožene zázvoru, sůl, 1 špetka chilli, 1 špetka hrubě drceného pepře, 1 stroužek česneku, 1-2 bílky, 2 lžíce mléka, petrželka a pažitka
Postup
Kuřecí vývar přivedeme k varu a přidáme drobně nakrájené drůbeží maso, nakrájenou cibuli, sůl, a čerstvé na plátky nakrájené mladé kukuřičné klásky. Použijeme-li konzervu, přidáme již měkkou kukuřici až nakonec. Šunku drobně nakrájíme a přidáme do vývaru až když jsou zelenina a maso měkké. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a vlijeme směs do polévky, přidáme víno, zázvor, chilli, pepř, utřený česnek a povaříme. Pak rozmícháme bílky s mlékem a vlijeme do polévky. Dále již nevaříme. Polévku rozdělíme do misek a ozdobíme sekanou petrželkou a pažitkou.
Autor
Jindřiška