Čínská zelná polévka
Suroviny
450g čínského zelí, 600ml zeleninového vývaru, lžíce ovocného octa, lžíce světlé sójové omáčky, lžíce moučkového cukru, lžíce suchého sherry, paprička chilli, lžíčka kukuřičného škrobu, lžíce mleté papriky, 2 lžíce vody
Postup
Z omytého zelí odřízneme silné stonky a otrháme listy. V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, přidáme lístky zelí a 10 - 15 minut vaříme. V misce smícháme ocet, sójovou omáčku, cukr, sherry, nakrájenou chilli papričku a vložíme vše do vývaru. Přivedeme opět k varu a 2-4 minuty povaříme. Škrob rozmícháme ve studené vodě a nalijeme do polévky a vaříme do zhoustnutí asi 4 - 5 minut.
Autor
Jindřiška