Smažené čínské nudle
Suroviny
hovězí maso, ši-take, mrkev, bambusové výhonky, zelená paprika, česnek, cukr, pepř, sůl, sojová omáčka, wej-su, čínské nudle
Postup
Hovězí maso nakrájíme na velmi tenké plátky napříč vlákny. Na stejné plátky nakrájíme houby ši-take, případně lehčeji dostupné jidášovo ucho, dále bambusové výhonky, mírně povařenou mrkev a zelenou papriku. To vše nakrájíme na nudličky či plátky a připravíme si předem na stůl do misek. Na pánev s rozpáleným olejem vložíme nejdříve nakrájený česnek a pak přidáme proužky masa. Krátce osmahneme a přidáme zeleninu. Chvíli společně osmahneme potom přidáme cukr, pepř, sůl, sójovou omáčku a wej-su. Tuto směs krátce prohřejme a přidáme k tomu změklé nudle a ještě na ohni vše zlehka promícháme.
Autor
Jindřiška