Salát z restovaných paprik
Suroviny
4 velké papriky různých barev, 4 rajčata zbavená semínek a nasekaná, 2 rozetřené stroužky česneku, velká červená cibule nakrájená na plátky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, špetka cukru, sůl, pepř
Postup
Papriky očistěte, překrojte na poloviny a odstraňte jaderníky. Dejte slupkou vzhůru pod předehřátý gril a nechte péci, až slupka zčerná. Opláchněte pod studenou vodou a slupku odstraňte. Odkrojte tuhé blány a nakrájejte na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek do měkka. Pak přidejte papriky a rajčata a 10 minut smažte na mírném ohni. Sejměte z ohně, přidejte cukr a citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte nebo nechte vychladnout (uležením salát získá na chuti).
Autor
Jindřiška