Rybí filé se sýrovou omáčkou
Suroviny
rybí filé, vývar, ocet, sůl, pepř, bobkový list, máslo, hl. mouka, tvrdý sýt, vejce
Postup
Rozmrazené rybí filé osušíme, nakrájíme na stejné plátky a narovnáme do kastrolu. Zalijeme vývarem, přidáme ocet, pepř, bobkový list, krátce povaříme a pak zvolna dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. Měkké filé vyjmeme, dáme na mísu a uložíme na teplém místě. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, dobře promícháme a nejméně 10 minut povaříme. Do hotové omáčky zamícháme strouhaný sýr a žloutky. Již nevaříme. Rybí plátky upravíme na talíř a přelijeme omáčkou. Vynikající s krupicovými noky.
Autor
Jindřiška