Rizoto s vepřovým masem
Suroviny
300g rýže, 300g vepřové plece, 40g oleje, 80g tvrdého sýra, 2 lžíce sterilovaného hrášku, petrželka, sůl
Postup
Přebranou rýži spaříme (přelijeme vroucí vodou) a necháme v cedníku okapat. Vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou (na jeden šálek rýže dva šálky vody), osolíme, přiklopíme pokličkou a v předehřáté troubě zvolna dusíme do měkka. Omyté a osušené maso vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a krátce osmahneme. Potom vložíme do předehřáté trouby, posolíme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou upečeme maso do měkka. Měkké maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme sterilovaný hrášek a promícháme i se šťávou z masa s dušenou rýží. Rizoto natlačíme pomocí lžíce do šálku nebo sběračky vypláchnuté vodou a vyklápíme na předehřáté talíře. Povrch posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky.
Autor
Jindřiška