Pizza s bramborami
Suroviny
500g kynutého těsta (recept v sekci Těstoviny a pizzy), 2 vařené brambory, rajče, rozmarýn, filety z ančoviček v oleji, tvrdý ovčí sýr jemné chuti, máslo, olivový olej, sůl, celý pepř
Postup
V pánvi opečte na oříšku másla osolené, čerstvě umletým pepřem ochucené kostičky brambor a rozmarýn. Všechno těsto rozložte na olejem vymazaný plech obdélníkové formy, nechte je 30 minut odpočívat a pak na ně rozložte brambory a na kostičky nakrájené rajče (oloupané, zbavené semínek). Pizzu osolte, opepřete, pokropte olejem a při teplotě 200 °C ji 25 minut pečte. Pak ji doplňte větším množstvím strouhaného sýra a filety z ančoviček a ještě dalších 5 minut pečte.
Autor
Jindřiška