Vepřová rolka s pepřem
Suroviny
60dkg libového vepřového masa (z plece nebo kýty), 1/2 lžičky pepře, 1 menší cibule, lžíce másla, plátek másla a lžička hladké mouky na zahuštění
Postup
Špalík masa nakrojíme a rozložíme na větší plát, naklepeme a po obou stranách opepříme a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a kroužky rozložíme na maso. Maso stočíme do pevného válečku a převážeme nití. V pekáčku na másle ho rychle opečeme ze všech stran, pak mírně podlijeme horkou vodou nebo vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě pod pokličkou asi 1/2 hodiny. Pak pokličku sejmeme, maso přelijeme šťávou a dopeče doměkka. Z plátku másla a mouky utvoříme kuličku, kterou vložíme do šťávy a necháme rozpustit, tím šťávu zahustíme.
Autor
Jindřiška