Kapr na asijský způsob
Suroviny
40-60 dkg kapra, 40 dkg zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 vaječný bílek, 1 lžíce škrobové moučky, pepř, sůl, zázvor, olej, na marinádu: 1 lžíce sójové omáčky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce vína Saké
Postup
Půlky kapra vykostíme a zbavíme kůže. Nakrájíme na širší proužky a vložíme do mísy, přidáme zeleninu nakrájenou na užší proužky. Osolíme, okořeníme, přidáme škrobovou moučku, bílek a zamícháme. Do pánve nalijeme dostatečné množství oleje a zahřejeme jej na vyšší teplotu. V horkém oleji po částech tuto směs dozlatova usmažíme. Jednotlivá sousta zlehka namáčíme do marinády.
Autor
Jindřiška