Kapr na černém pivě
Suroviny
8 porcí kapra, 8 plátků anglické slaniny, sůl, pepř, citrón
na omáčku: 100g celeru, 150g mrkve, 1 cibule, 100g perníku, 1/2 l černého piva, 50g rozinek, malý bobkový list, 2 hřebíčky, 3 lžíce brusinkového džemu, lžíce másla, sůl, pepř
Postup
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Pak každou porci zbalíme do plátku slaniny a pečeme v troubě asi 20 minut. Připravíme omáčku. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájený celer a mrkev. Přidáme koření, sůl a nastrouhaný perník. Zalijeme pivem, přidáme propláchnuté rozinky a zvplna vaříme do zhoustnutí. Koření vyndáme, přidáme brusinky a podle chuti pár kapek citronové šťávy. Omáčkou přelijeme jednotlivé porce.
Autor
Jindřiška