Kapr s omáčkou
Suroviny
kapr, 2 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce vody, sůl, olej
na omáčku: 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1/2 hrnku vývaru, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce vody
Postup
Rybu rozdělíme na porce, posolíme, obalíme ve škrobové moučce rozmíchané v trošce vody. Kapra upečeme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Připravíme omáčku: jemně nasekanou cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, osolíme a necháme přejít varem. Přidáme kečup, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody. Zvolna povaříme a podáváme s rybou.
Autor
Jindřiška