Tresčí plátky s ovocem
Suroviny
1 kg tresky, 1 banán, 1 pomeranč, 10 g másla, olej, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 citróny, sůl
Postup
Rybu omyjeme, usušíme, naporcujeme, rozložíme na talíř, osolíme, pokapeme šťávou z jednoho citrónu a chvíli necháme marinovat. Mezitím oloupeme banán a pomeranč a nakrájíme je na kolečka. Mísu z ohnivzdorného skla vymastíme máslem a střídavě poklademe vrstvou banánu a vrstvou pomeranče. Pak ji vložíme do horké trouby, aby se ohřála. Porce tresky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a osmažíme na oleji. Osmaženou rybu položíme do mísy na připravené ovoce, pokapeme šťávou z citrónu a vložíme ještě na 2 minuty do trouby.
Autor
Jindřiška