Bramborové kari s rybou
Suroviny
60dkg rybích filetů, grilovací koření, 1/2 kg brambor, 2 mrkve, 2 pórky, pepř, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1/8 litru smetany, kari koření, trochu vývaru, citrónovou šťávu, sůl, cukr
Postup
Rybu nakrájíme na kousky a posypeme grilovacím kořením. Oloupané brambory, očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Vše dusíme asi 10 minut ve 1/4 litru vody, nakonec ji opepříme. Oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky zpěníme na lžíci oleje a zalijeme smetanou. Okořeníme kari, přidáme vývar, citrónovou šťávu, sůl, cukr a smícháme se zeleninou. Rybu vložíme na zeleninu a vše ještě asi 15 minut povaříme. Před podáváním vmícháme zbylou smetanu a dochutíme citrónovou šťávou, solí a kari.
Autor
Jindřiška