Italská bramborová pánev
Suroviny
4 červené cibule, 4 rajčata, 2 malé cukety, 60dkg brambor na loupačku, stroužek česneku, 3 lžíce oleje, 1/8 litru suchého bílého vína, sůl, pepř, špetka tymiánu, špetka estragonu, 1 lžíci nakrájené bazalky
Postup
Oloupanou cibuli a omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Omyté cukety podélně rozpůlíme, konce odkrojíme a dužinu nakrájíme na tenké plátky, stejně tak nakrájíme oloupané brambory. Na horkém oleji asi 10 minut smažíme nakrájený česnek, cibuli a cuketu. přidáme víno, okořeníme solí, pepřem, tymiánem a estragonem a ještě 5 minut smažíme. Přidáme rajčata a brambory a vše přikryté smažíme ještě 2 minuty. Podáváme sypané bazalkou.
Autor
Jindřiška