Talíř Hubertus
Suroviny
80dkg brambor, sůl, lžička kmínu, cibule, 1/2kg žampiónů, 20dkg šunky z lososa, 2 lžíce oleje, 1/8l kuřecího vývaru, trochu kořeněné soli, 2 lžičky škrobu, Créme fraiche, 2 lžíce pažitka
Postup
Brambory uvaříme ve slupce se solí a kmínem, oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampióny nakrájíme na plátky, šunku na proužky, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli, přidáme houby a šunku a prudce osmahneme. Zalijeme vývarem a osolíme. Přilijeme škrob smíchaný s trochou vody a krátce povaříme. Vmícháme Créme fraiche a přidáme plátky brambor. Je-li třeba, přilijeme vývar a dochutíme. Zdobíme pažitkou.
Autor
Jindřiška