Dýňové noky
Suroviny
750g vařené dýňové dužiny, 250g vařených brambor, 250g špenátu, 250g hladké mouky plus trocha na pomoučení válu, 70g strouhaného parmezánu, 1 šalotka, muškátový oříšek, mletá skořice, máslo, sůl, pepř
Postup
Připravte těsto na noky: dýni promíchejte s rozmačkanými bramborami, přidejte mouku, muškátový oříšek a sůl. Mezitím krátce povařte špenát, vymačkejte ho a orestujte na oříšku másla, osolte a opepřete. Na pánvičce rozehřejte 20 g másla a zpěňte na něm šalotku. Z připraveného těsta vytvarujte válečky o tloušťce prstu, nakrájejte je na kousky (noky) a ty uvařte v dostatečném množství osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, sceďte je. Noky promíchané s orestovanými špenátovými listy a šalotkou na másle ochuťte špetkou skořice, posypte parmezánem a krátce zapečte v troubě. Podávejte teplé.
Autor
Jindřiška