Zapečené cibule
Suroviny
6 bílých cibulí (cca 900g), 150ml čerstvé smetany, 100ml mléka, 3 vejce, směs nadrobno nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, tymián, majoránka, bazalka), strouhaný parmezán, olivový olej, sůl, pepř
Postup
Cibule oloupejte a rozkrojte je příčně napůl. Rozkrojené cibule poklaďte v jedné vrstvě do zapékací nádoby, v níž je budete moci rovnou servírovat na stůl, osolte, polijte olejem a v troubě předehřáté na 250 °C je pečte cca 15 minut (cibule musí změknout). Mezitím rozbijte do mísy vejce, rozšlehejte je s mlékem, smetanou, solí, pepřem, přisypte větší množství nasekaných bylinek a promíchejte. Nádobu s cibulemi vyjměte z trouby, polijte připravenou vaječnou směsí, povrch posypte strouhaným parmezánem a při 200 °C zapékejte dalších 30 minut.
Autor
Jindřiška