Smažené hráškové lusky
Suroviny
600g lusků cukrového hrášku, 3 vejce, hladká mouka, máslo, olivový olej, sůl
Zálivka: 50ml olivového oleje, 2 rajčata, 1 jarní cibulka, 1 citron, 1 svazek bazalky, sůl, pepř
Postup
Očistěte lusky a krátce je povařte v dostatečném množství vařící osolené vody, slijte je a pečlivě je osušte. Potom je obalte v mouce a ve vejcích rozšlehaných se špetkou soli. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a obalené lusky na něm dozlatova osmažte. Rajčata pokrájejte na drobné kostičky a ochuťte je zálivkou připravenou z podušené jarní cibulky (pár koleček syrové cibulky uschovejte na ozdobení hotového pokrmu), kterou rozmixujete s bazalkou, olivovým olejem, šťávou z 1/2 citronu, solí a pepřem. Dozdobte nahrubo nasekanými kolečky jarní cibulky.
Autor
Jindřiška