Salát z mrkve, chřestu a čekanky
Suroviny
150g očištěné mrkve, 150g očištěného chřestu, 150g zelené čekanky
Zálivka: 60ml olivového oleje, 10g piniových oříšků, bazalka, pažitka, máta, česnek, sůl
Postup
Mrkev nakrájejte škrabkou na brambory podélně na tenké proužky. Ve vařící osolené vodě krátce povařte chřest, který potom podélně nakrájejte na tenké plátky. Očistěte, důkladně omyjte a osušte čekankové listy. Ve velké salátové míse promíchejte zeleninu se zálivkou, kterou připravíte tak, že rozmixujete svazek bazalky s několika lístky máty, trochou pažitky, olivovým olejem, piniovými oříšky a 1/2 stroužku česneku. Salát přendejte na servírovací talíř a podávejte.
Autor
Jindřiška