Svíčková z májovek
Suroviny
500g májovek, 300g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), cibule, kelímek kysané smetany, lžíce másla, vývar, lžíce hladké mouky, bobkový list, několik kuliček celého pepře, nového koření a jalovce, špetka tymiánu, lžička cukru, sůl
Postup
Cibuli nadrobno nasekáme a podusíme na másle. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a vše orestujeme. Přidáme nakrájené májovky, koření, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Cukr rozpustíme na karamel, přidáme ho do houbové směsi, kterou zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a vše krátce povaříme. Na závěr vmícháme smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Autor
Jindřiška