Tofu se zeleninou
Suroviny
1/2 hrnku oleje, lžíce sójové omáčky, lžíce ústřicové omáčky, 1/2 hrnku zeleninového vývaru, 2 lžičky solamylu, 2 utřené stroužky česneku, lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru, 200g tofu nakrájeného na kostičky, 2 mrkve nakrájené na tenké nudličky, pórek, 150g mražených fazolek, 200g žampionů
Postup
Sójovou a ústřicovou omáčku smícháme se zeleninovým vývarem. Solamyl rozmícháme v troše vody. Do rozehřáté pánve nalijeme olej, přídáme kostičky tofu a asi 3 minuty opékáme. Poté tofu vyjmeme a do oleje přidáme česnek se zázvorem, minutu osmahneme a přidáme mrkev, fazolky, žampiony a pórek. Vše orestujeme a přidáme omáčky s vývarem. Zakryjeme vývarem a dusíme asi 3 minuty, až je zelenina měkká. Tofu vrátíme do pánve, přidáme solamyl s vodou a za neustálého míchání necháme zhoustnout. Podáváme s rýží.
Autor
Jindřiška