Uzený úhoř
Suroviny
1 menší úhoř, 1dl vína šao-sing, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, 2 stroužky česneku, půl lžičky wei-su, špetka zázvoru, olej na smažení, vývar, sůl
Postup
Očištěného úhoře nakrájíme na několik menších dílů. Na hřbetě podél páteře prořízneme kůži několika zářezy. Vložíme do porcelánové misky, zalijeme sojovou omáčkou a vínem, přidáme cukr, sůl, strouhaný zázvor, wei-su, plátky česneku a dolijeme studeným vývarem tak, aby kousky úhoře byly potopeny. Promícháme a dáme do chladna na 6 hodin marinovat. Marinované kousky vyjmeme a necháme odkapat. V menší dávce oleje zlehka osmahneme. Takto připravenou rybu urovnáme na udící rošt a vyudíme způsobem SUN.
Autor
Jindřiška