Plněné žampiony
Suroviny
250g větších uzavřených žampionů, 100g šunky, 50g másla, 2 malé cibule, 1/8l mléka, lžíce mouky, 50g parmazánu, 50g strouhané housky, 250g rýže, citron, sůl
Postup
Žampiony vypereme, oloupeme a třeň odřízneme. Hlavičky vyhloubíme, potřeme citronem a rychle osmahneme na másle. Vyškrabanou hmotu dáme na máslo s drobně nakrájenou cibulkou, osmahneme, přidáme jemně nakrájenou šunku a drobně pokrájené žampiónové nožky. Vše promícháme s potřebným množstvím bílé omáčky připravené z másla, mléka a mouky. Vyhloubené hlavičky naplníme opečenou hmotou, osolíme, posypeme strouhaným parmazánem a houskou, pokapeme máslem a dáme do trouby rychle péci. Podáváme na míse s dušenou ryží, zdobenou plátky dušených žampionů a zelenou petrželkou.
Autor
Jindřiška