Pařížský salát s žampióny
Suroviny
250g čerstvých žampionů, 2 hlávkové saláty, 1 čekankový puk, cibule, stroužek česneku, mletý kmín, sůl, pepř, máslo, 2 žloutky, malé kondenzované mléko, 1/2 lžičky cukru, citrónová šťáva, sekaná zelená petrželka
Postup
Salátovou mísu vytřeme utřeným stroužkem česneku. Hlávkový salát dobře opereme a čekankový puk nakrájíme na kolečka. Plátky žampionů podusíme na másle s cibulkou. Okořeníme mletým kmínem, pepřem a solí a necháme vychladnout. Žloutek smícháme s cukrem a kondenzovaným neslazeným mlékem. Na mírném plameni a za stálého míchání směs zahřejeme. Vzniklý krém lehce zamícháme do žampionů a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s listy salátu a nakrájeným čekankovým pukem. Přizdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Autor
Jindřiška