Kuřecí polévka s mandlemi
Suroviny
2 menší kuřecí prsíčka bez kostí a kůže, lžíce slunečnicového oleje, 4 šalotky nasekané nadrobno, mrkev nakrájená na proužky, 7dl kuřecího vývaru, jemně nastrouhaná kůra z poloviny citronu, 40g mletých mandlí, 25g opražených mandlových lupínků, lžička světlé sójové omáčky, lžička citronové šťávy, sůl. pepř
Postup
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji smažíme 2 minuty šalotku, přidáme kousky kuřete a za neustálého míchání smažíme asi 4 minuty. Přidáme mrkev a krátce osmahneme. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu, přidáme citronovou kůrumleté mandle, sójovou omáčku, citronovou šťávu a na mírném plameni 5 minut vaříme. Přidáme část pražených mandlí, podle chuti sůl a pepř. Při podávání posypeme každou porci smaženými lupínky mandlí.
Autor
Jindřiška